2 JAAR GARANTIE / GRATIS VERZENDING / BINNEN 1 WERKDAG VERSTUURD

Top 5 mooiste mountainbike MTB routes in Nederland

Mountainbiken wordt steeds populairder en daarom heeft Wallster de 5 mooiste mountainbike routes in Nederland voor je opgezocht.  

1. SCHOORL
Zelf komen we uit Noord-Holland, dus laten we in die provincie eens beginnen. De eerste prachtige route die ons direct te binnen schiet is natuurlijk Schoorl. De duinen van Schoorl zijn een paradijs voor de natuurliefhebber. Open duinen worden afgewisseld met dichte bossen en natte vlakten. Uniek zijn de heidevelden. Deze vind je bijna nergens in de duinen. Op sommige plekken, zoals in De Kerf, mag het zand weer stuiven. 

Fantastisch natuurlijk, maar wat ook adembenemend is zijn de mountainbike paden die er dwars doorheen lopen. De mountainbike route in Schoorl heeft een lengte van 14,2 kilometer, 302 hoogtemeters en wordt door veel mountainbikers geliefd. De route brengt je dwars door de bossen van Schoorl, heeft venijnige klimmetjes en uitdagende afdalingen volgen elkaar snel op. 

2. AMERONGEN

De 18 kilometer lange route ligt in het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug tussen Amerongen en Veenendaal en heeft 280 hoogtemeters. De route loopt afwisselend over vlakke en heuvelachtige delen. In 2015 is de route voor een groot deel vernieuwd en zijn er veel uitdagende singletracks aan de route toegevoegd waardoor er een afwisselende route is ontstaan met veel singletracks, brede lange klimmen en leuke uitdagende afdalingen. Vergeet niet dat voor deze route een vignet verplicht is.

3. LOCHEM

In de provincie Gelderland ligt één van de wat langere mountainbike routes van Nederland. De route heeft een afstand van 21,2 kilometer en heeft 327 hoogtemeters. Voor Nederlandse begrippen dus aardig wat! Mountainbikeroute Lochem ligt in Nationaal Landschap De Graafschap, dat maar liefst en oppervlakte kent van 42.000 hectare. De dichte bossen, grillige houtwallen en opvallende rivieren vormen een ademend decor voor een bewegwijzerde mountainbikeroute.

4. ZEDDAM

Dacht je dat een route van 21,2 kilometer al ver was? Nou, dan hebben wij nog een leuke verrassing voor jou. In Gelderland ligt namelijk nog een langere route die ook nog eens meer hoogtemeters kent dan onze voorganger in Lochem. De route is 26 kilometer lang en heeft 447 hoogtemeters. Uiterst geschikt voor de fietser die gek is op stevige heuvels. 

De route is gelegen in het Montferland / Bergherbos in de buurt van Beek, Stokkum en Zeddam. Het Bergherbos bestaat voor een groot gedeelte uit gemengde- en naaldbossen. Er leven vele dieren en ga je er geheid fenomenale heideveldjes tegenkomen.

5. APPELSCHA

Niet zo van de lange adem? Dan is er gelukkig in de provincie Friesland ook een kortere mountainbike route. De route is 4,3 kilometer lang en heeft 136 hoogtemeters. De route ligt in de duingebieden van Appelscha en het hoogste punt van Friesland is gelegen in dit deel van de Friese Wouden.

De route bestaat uit technische singletracks met korte klimmetjes. Er zitten geen verharde of vlakke stukken in en de route is aangesloten te rijden met de 17,3 kilometer lange (blauwe) route van Appelscha. Het fijne is dat je aan het begin van de route een gratis afspoelplaats hebt en een ruime parkeergelegenheid hebt voor de auto.


Deel dit bericht


Laat een reactie achter

Let op: Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd