2 JAAR GARANTIE / GRATIS VERZENDING / BINNEN 1 WERKDAG VERSTUURD

Deze fietstocht moet je rijden! #CeesBolClassic

 

Cees Bol tijdens Parijs Roubaix

Altijd al dé favoriete route van sprinter en Noord-Hollandse trots Cees Bol (Team DSM) willen rijden? Nou, dan hebben wij goed nieuws, want wij hebben zijn route (#CeesBolClassic) eens fijn voor jullie beschreven. Ook hebben we het GPX-bestand erbij gezet, waardoor je het zo op je fietscomputer zet!

Voor de mensen die Cees Bol niet kennen: hij is een professioneel wielrenner. Zijn profcarrière begon bij team Sunweb en de renner heeft inmiddels aardig wat overwinningen achter zijn naam gezet. Zo won Bol onder andere: Nokere Koerse (2019), 2de etappe van Parijs Nice (2021) en 3de etappe van Ronde van de Algarve (2021). Ook stond hij aan de start van de mooiste klassieker Parijs Roubaix en momenteel zit de wielrenner in Italië en probeert Bol opnieuw een etappezege te pakken in de Giro d'Italia 2022.

Trappen op de pedalen kan onze Cees dus wel, maar wat voor trainingsrondjes doet hij in eigen land om zo scherp te blijven? Onder andere dus zijn favoriet en inmiddels ware klassieker:
De Cees Bol Classic

De 'Cees Bol Classic' verklapt het natuurlijk al. Het is de favoriete ronde van Cees Bol. Maar ook veel andere profs zoals Niki Terpstra en oudgediende Laurens ten Dam, rijden het rondje van Bol maar al te graag. 

Klassieker

Dat ook andere profs de route van de wielrenner weten te vinden zegt natuurlijk wel iets, maar wat maakt de ronde van Cees Bol dan zo uniek?

Wanneer Amsterdam als vertrekpunt wordt genomen, rijdt je de Zuidoostelijke kant op richting Muiden. Na ongeveer 25 kilometer te hebben gereden op geasfalteerde wegen, kom je net voorbij Naarden de eerste gravel paden tegen. Vanaf hier is het ruim 50 kilometer gravel! Onderweg kan je genieten van het rijke bosgebied en zal je zelfs negen astronomische hoogtemeters moeten maken op de Aalberg. 

Al zin om even bij te tanken na die zware inspanning? Dan raden we aan om bij de Lage Vuursche een welverdiende koffiestop te maken. Ook zijn daar genoeg restaurants te vinden om de nodige koolhydraten weer aan te vullen. 

De route is vanuit Amsterdam in totaal bijna 100 kilometer lang. Onderschat het ruwe gravel niet, dus je bent wat langer bezig dan op een kaarsrechte geasfalteerde weg.

Ben je geïnspireerd en wil je zelf deze fantastische klassieker ervaren? Download dan hier het GPX-bestand voor je fietscomputer. 


Deel dit bericht


Laat een reactie achter

Let op: Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd