2 JAAR GARANTIE / GRATIS VERZENDING / BINNEN 1 WERKDAG VERSTUURD

Cees Bol maakt op laatste moment overstap naar Astana: "Heel veel zin in"

Cees Bol maakt op laatste moment overstap naar Astana: "Veel zin in"

Wielrenner Cees Bol maakt op het laatste moment de overstap naar Astana Qazaqstan. De Nederlandse sprinter liet deze zomer werkgever DSM achter zich en zou de overstap maken naar de Franse ploeg B&B Hotels-KTM. Het ambitieuze project van de Franse ploeg viel echter in duigen omdat de internationale wielerbond UCI het team definitief geen licentie gaf. 

Zojuist maakte wielerploeg Astana - Qazaqstan offcieel bekend in zee te gaan met de sprinter uit Noord-Holland. Gisteren maakte de nieuwe ploeg van Bol al bekend niemand minder dan legendarische topsprinter Mark Cavendish aan de haak te hebben geslagen. 

Cavendish heeft 34 Tour de France-etappes gewonnen, waarmee hij samen met Eddy Merckx op de eerste plaats van de lijst aller tijden staat. Met 53 Grand Tour-etappezeges staat hij derde op de lijst aller tijden, en zijn 161 professionele overwinningen (vanaf de British Nationals) plaatsen hem op de gedeelde derde plaats aller tijden.

 Bol denkt dan ook al te weten wat de krachtverhouding zal zijn bij Astana. "Ik denk dat ik inderdaad de sprint voor hem zal aantrekken", lacht Bol, die momenteel een trainingskamp heeft in Zuidoost Spanje. "Het was natuurlijk even spannend of ik nog een juiste ploeg zou vinden, maar gelukkig is alles goed gekomen en ik heb erg veel zin in dit avontuur!"


Deel dit bericht


Laat een reactie achter

Let op: Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd